torsdag 15 september 2011

Svenskarna ligger trea i EM!


Rolf-Göran är bäst av svenskarna som alla fick en kanonstart på EM. 
Foto: Stefan Lafrentz
Sverige ligger trea
EM I HOPPNING, MADRID: Efter den första dagens tidshoppning ligger Sverige på tredje plats bakom redan OS-klara Frankrike och Tyskland.
- Jag har aldrig varit med om att räkna bort en felfri runda. Det har börjat väldigt, väldigt bra!

Så kommenterade förbundskaptenen Sylve Söderstrand sedan Sverige tagit bronsposition med fyra nollor i den första EM-omgången. Totalt ingår tre omgångar i EM, med de återstående två på torsdag och fredag. 
- I fortsättningen blir det två snäpp högre, sade han om hinderhöjderna.

- Jag har aldrig legat så här högt efter en tidshoppning i ett mästerskap med Ninja. Det är fantastiskt att ha honom i sådan här form 16 år gammal, sade Rolf-Göran Bengtsson som är på 13:e plats, men mycket nära täten poängmässigt.
- Jag tappade tid över hindren för han hoppade sååå väl, men det är ett angenämt problem, fortsatte Rolf. 

Dagens mest uppmärksammade svenska insats var Henrik von Eckermann som i bara sin tredje tävling med Coupe du Coeur överträffade chefen, Ludger Beerbaum, som fick fyra fel med Gotha.

I torsdagens nationshoppning startar lag 11-16 i den första avdelning och i omvänd ordning. Lag 1-10 startar i den andra avdelningen med ledande Frankrike som sista startande.

Omräknat i fel har dagens snabbaste ryttare franske Olivier Guillon noll fel, Rolf-Göran står på 1,77, Henrik von Eckermann på 2,24 Angelica Augustsson 2,73 och Malin Baryard Johnsson 2,93.


Orginalartikel

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv här!