torsdag 22 mars 2012

Dressyrträning weeii

Idag har varit en awesome dag! Hade Arrow på dressyrträningen, det var helt fantastiskt väder och vi var i paddocken, det var precis när solen höll på att gå ner.

Lollos bild

 Först så jobbade vi på ena halvan med rakspår och volter, i traven och skritten var Arrow först lite seg, men galoppen var jättebra verkligen! Det är sån sjukt stor skillnad från när vi först fick honom till nu. Jenny sa även att hon tyckte att Arrow blivit mycket finare i kroppen, visst har han fajningen!  


Sedan gick vi då över till galopp-ombyten. Både Cadero och Pherrari kan ju galoppombyten men inte Arrow, vad jag vet/har försökt iaf. Eller ibland, när han är riktigt ambitiös så byter han fram, men det är ju inte riktigt grejjen med galoppombyten i dressyr.
Hur som, vi hade en bom i slutet av diagonalen och så red vi mot den och bytte över, eller efter om man som jag och Arrow inte riktigt kunde först över. Det jag fick göra var att efter bommen första gången när han inte bytte galopp, var att rida på en väldigt liten volt, och trycka med ytterskänkeln och förstärka med spöt om ingenting hände.

Först tog det tre varv på volten innan han bytte, när han gjorde det fick han massa beröm + sakta av till skritt. Andra gången tog det bara ett varv, tredje gången bytte han ett galoppsprång efter bommen. Så stolt över lilla Totti! 

Vi övade vidare lite på bytena innan vi travade av. Överlag gick det bra, ibland var han superfin verkligen och det var en rolig träning!!

Grattis också till Jenny som äntligen har blivit ägare till Lisa! :))

Rebeckas bild



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv här!